stijl

Beroemdheden gearresteerd: mugshots van artiesten

Door Shari Deira - 24 januari 2014

Na de arrestatie van beroemdheden is het wachten op de politiefoto, mugshot, die door de politie wordt vrijgegeven. Ook de foto van tieneridool Justin Bieber ging na zijn arrestatie razendsnel de wereld over.

De mugshots worden niet altijd vrijgegeven, alleen bij geruchtmakende zaken. En wanneer is een zaak niet geruchtmakend als een bekende artiest of politicus is opgepakt? Elsevier.nl zet enkele mugshots van bekende personen op een rij.

1. Justin Bieber

De jonge ster uit Canada werd donderdag gearresteerd in Miami, omdat hij reed onder invloed en zijn rijbewijs was verlopen. Ook zou hij hebben meegedaan aan een straatrace in zijn Lamborghini. Bieber probeert er op zijn politiefoto nog wat van te maken.

2. Bill Gates

De oprichter van Microsoft lijkt misschien niet het type dat wordt gearresteerd, maar in 1977 moest ook hij voor de politiecamera verschijnen. De politie in Albuquerque (New Mexico) arresteerde de toen 22-jarige Gates voor een verkeersovertreding.

3. Linsay Lohan

Bij sommige artiesten is het moeilijk kiezen welke mugshot te gebruiken. Lohan werd diverse keren gearresteerd voor drugsgebruik. Deze foto is van haar arrestatie in september 2010. Ze moest toen opnieuw de gevangenis in omdat ze tijdens haar proeftijd drugs had gebruikt.

4. Hugh Grant

In 1995 arresteerde de politie in Los Angeles de Britse acteur Hugh Grant, omdat hij een prostituee had opgepikt in Hollywood. De politie observeerde Grant een tijdje en arresteerde de beroemde Brit.

5. Johnny Cash

Deze politiefoto is niet alleen gepubliceerd door talloze media, maar staat ook op T-shirts en posters. Cash werd in 1965 opgepakt toen een agent honderden kalmeringspillen en oppeppers vond in zijn bagage toen hij de Mexicaanse grens overstak.

6. Paris Hilton

Deze mugshot van de rijke erfgenaam werd gemaakt toen Hilton haar proeftijd had geschonden in juni 2007. Eerder werd de socialite opgepakt voor rijden onder invloed en bezit van cocaïne.

7. Frank Sinatra

Deze artiest werd in 1938 gearresteerd in Bergen County (New Jersey) omdat hij een relatie zou hebben met een getrouwde vrouw. De aanklacht werd later gewijzigd in overspel en uiteindelijk werd de zaak geschrapt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.