stijl

Herstellende handcrèmes voor uitgedroogde winterhanden

Door Nadia Stolk - 31 januari 2014

De lage temperaturen brengen naast sneeuw en vertraging ook droge handen met zich mee. Gelukkig zijn deze vervelende winterkwalen makkelijk te verhelpen, houd uw crème de komende dagen binnen handbereik.

Door de droge lucht tijdens de wintermaanden hebben handen het ook zwaar te verduren. Het verschil tussen de lichaamstemperatuur en de droge, koude lucht buiten zorgen voor jeuk, irritatie, barsten en scheuren in de huid. Elsevier.nl zet zes handcrèmes op een rij die u beschermen tegen de kou.

Yves Rocher – Les Plaisirs Nature

Deze voedende handcrème trekt snel in en is een wondermiddel tegen winterkloven. De crème bevat olijfolie uit de Provence, avocado-olie, Galamboter uit biologische teelt, amandelolie, aloë-veragel en plantaardige glycerine, en dat in een handige pompflacon.

Kneipp – Amandelbloesem

De handcrème van Kneipp is er speciaal voor droge en gevoelige handen. Het goedje bestaat uit herstellende ingrediënten amandelolie, avocado, vitamine A en vitamine E en is erg populair vanwege de geur. In tegenstelling tot veel andere handcrèmes laat deze crème geen vetlaagje achter.

Dr. Van der Hoog – Handmasker

Soms vragen droge en geïrriteerde handen om een intensere verzorging. In dat geval kan een handmasker de oplossing zijn. De Jojoba-olie, gemaakt van zaden van de Simmondsia Chinensis struik, is verzachtend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Verder doen lotusextract en calcium de huid te kalmeren en de nagels versterken.

Elizabeth Arden – Eight Hour Cream

De Eight Hour Cream van Elizabeth Arden geldt voor velen als de heilige graal onder de crèmes als het gaat om huidproblemen. Het is eigenlijk een balsem, geschikt voor alle huidtypen. De handcrème maakt de ruwe huid zachter en helpt tegen oneffenheden.

L’Occitane – Shea butter

Deze crème bestaat voor 20 procent uit Sheabutter, afkomstig van de noot van de Afrikaanse shea boom. Het voedt en hydrateert de huid en is rijk aan vitaminen A en E. Ook kokosnootolie en lijnzaadextract zorgen voor een fluweelzachte huid.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.