stijl

Altijd een stijlhulp bij de hand: drie handige apps

Door Nathalie Felix - 26 maart 2014

Hulp nodig bij kleding zoeken, cosmetica shoppen of nail art toepassen? Daar zijn handige apps voor; zo hebt u de stijlhulpjes altijd bij de hand.

Elsevier zet voor u de drie nieuwste originele beauty- en modeapps op een rij. Twee zijn al beschikbaar, de derde wacht nog op financiering om de app te kunnen ontwikkelen.

1. Kleding herkennen

Een mooi kledingstuk op straat spotten, maar te verlegen om te vragen waar het vandaan komt? De nieuwe app Asap54 kan hier voortaan bij helpen.

Het werkt met de hulp van een team van stylisten: de gebruiker maakt een foto van een kledingstuk en uploadt deze in de app. De stylisten achter de app achterhalen van welk label het is en waar het te koop is.

Het is mogelijk om het kledingstuk direct te bestellen. Wanneer een bepaald kledingstuk niet wordt gevonden door de stylisten, gaan ze op zoek naar een ontwerp dat er op lijkt.

2. Waarschuwing voor schadelijke cosmetica

De verpakking van cosmeticaproducten zegt niet altijd direct of er schadelijke ingrediënten inzitten. Namen van chemische bestanddelen zijn vaak onbegrijpelijk voor de consument. De app Think Dirty moet daar verandering in brengen.

Via de app scant de gebruiker de barcode van het cosmeticaproduct. Vervolgens verschijnt een lijst met de ingrediënten en eventuele waarschuwingen voor kankerverwekkende, giftige of allergiegevoelige stoffen.

Afhankelijk van het aantal schadelijke stoffen krijgt het product een score op de ‘Dirty Meter’. De app stelt alternatieve mogelijkheden voor die niet schadelijk zijn.

3. Nail art van instagram foto’s

Met de app NailSnap willen de makers binnenkort ‘Insta nail art’ mogelijk maken. Het idee is om foto’s van de website Instagram snel om te zetten in nagelstickers.

Om de app te kunnen realiseren zijn de bedenkers van NailSnap nog wel op zoek naar donaties. Voor 1 april moet het bedrijf 47.000 dollar hebben verzameld. Via de website Kickstarter.com is het mogelijk geld te doneren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.