stijl

Armani treft belastingschikking van 270 miljoen euro

Door Shari Deira - 18 april 2014

Het Italiaanse modehuis Giorgio Armani heeft een schikking getroffen met de Italiaanse belastingdienst. De modeontwerper moet 270 miljoen euro betalen.

Een woordvoerder van Armani bevestigt dat vrijdag. De schikking heeft te maken met drie buitenlandse bedrijven die tussen 2002 en 2009 onder het beheer van Armani vielen.

Hoewel Armani wel belasting zou hebben betaald, was dat volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore onvoldoende. Het bedrijf wil verder niet ingaan op de getroffen schikking. Met de 270 miljoen euro zijn alle belastingschulden van Armani afgekocht.

Belastingontduiking

Nadat de economische crisis begon, zijn Italiaanse autoriteiten harder op zoek gegaan naar belastingontduikers. Armani is dan ook niet de enige modeontwerper die een flink bedrag moet overmaken.

Prada zou een schikking hebben getroffen van 420 miljoen euro in december. Dolce & Gabbana werd door het gerechtshof in Milaan veroordeeld tot een boete van ruim 343 miljoen euro. De ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana zouden zich schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking.

Ondanks de miljoenenboetes heeft de Italiaanse mode-industrie niets te klagen. De Italiaanse handelskamer voor de modesector Camera Nazionale della Moda Italiana verwacht dit jaar een omzetgroei 5,4 procent tot 62,5 miljard euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.