stijl

Paasdagen: vijf alternatieven voor de meubelboulevard

Door Tomasz Blom - 17 april 2014

Tweede Paasdag zullen de meubelboulevards traditioneel op veel bezoekers kunnen rekenen. Voor wie al meer dan tevreden is met zijn interieur, zijn er genoeg andere vermakelijke manieren om het lange paasweekend door te brengen.

Diverse weersites voorspellen een warm en een zonnig Pasen, met af en toe een buitje. Het zou daarom zonde zijn om de paasdagen binnen te spenderen. Elsevier.nl zet vijf leuke alternatieven op een rij:

Dierentuin

De meeste dierentuinen houden hun deuren gewoon geopend tijdens Pasen. Dit biedt de mogelijkheid om in het paaszonnetje te gaan kijken naar diverse pasgeboren dieren.

Zo verwelkomde het Amsterdamse Artis dit voorjaar een giraffenveulen Nzuri en kwamen in Dierenpark Emmen vijf baby-kangoeroes ter wereld. In het Ouwehands Dierenpark in Rhenen kunnen bezoekers sinds 17 april rondwandelen tussen de beren tijdens de nieuwe ‘Expeditie Berenbos‘.

Sportief

Wie de paasmaandag liever sportief doorbrengt, kan meedoen aan diverse wandeltochten. In Amsterdam is er bijvoorbeeld een wandeltocht langs het IJ – voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Ei’ – en een Goudse wandelvereniging organiseert voor de 59ste maal een paaswandeltocht, die langs de mooiste plekken in en rondom Gouda voert.

Ook voor fietsliefhebbers zijn er mogelijkheden. Zo is er in Hengelo een traditionele paasfietstocht en kan er in Nieuwkoop in Zuid-Holland worden deelgenomen aan de Ooievaarstocht.

Pretparken

Het lange paasweekend is een uitstekende gelegenheid om met – of gewoon zonder – kinderen eens een pretpark te bezoeken. Hoewel het met Pasen erg druk kan zijn, bieden de meeste amusementsparken vertier voor jong en oud.

De Efteling in Kaatsheuvel heropende deze maand bijvoorbeeld de opgeknapte wildwaterattractie, de Piraña en in Phantasialand, een uurtje over de grens in Duitsland, vinden bezoekers sinds 30 maart de steilste wildwaterafdaling ter wereld.

Toertocht

De voorjaarszon biedt de ideale achtergrond voor een ontspannen toertochtje op een Italiaanse Vespa-scooter. De hippe motorfietsjes zijn op verschillende plekken in Nederland te huur en worden soms inclusief picknickmand aangeboden.

Wie liever in een auto op stap gaat, kan bij de meeste autoverhuurbedrijven een ‘fun-car’ huren, zoals een cabrio of een jeep. Village Road Trips biedt zelfs de klassieke lelijke eend of de karakteristieke Volkswagenbusjes te huur aan.

Bootje

Iedereen die zich meer thuis voelt op het water, kan deze Pasen ook aan zijn trekken komen. Zo organiseert een Maastrichtse rederij een paasbrunch op de Maas en vaart in Rotterdam De Berenboot rond met een speciaal paasbuffet.

De geoefende watersportliefhebber kan natuurlijk ook gewoon zelf een bootje huren. Weerplaza.nl voorspelt voor zondag in elk geval op de meeste plekken goed zeilweer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.