stijl

Beleef het WK in stijl: elf originele Oranje-alternatieven

Door Tomasz Blom - 26 mei 2014

Brulshirts, oranje-jurkjes, sambaballen: niemand zal de komende weken nog kunnen ontkomen aan de zondvloed aan oranje-prullaria die ons land gaat overspoelen. Door de grote diversiteit van de producten – sommige geslaagder dan anderen – is er voor iedereen wat wils.

Iedere voetbalzomer proberen bedrijven – en dan vooral supermarkten en biermerken – hun klanten te tooien in de meest fantastische oranje-creaties. Ook dit jaar is alles weer uit de kast gehaald om ons land oranje te laten kleuren.

Zolang het maar goedkoop en oranje is, lijkt helaas iets te vaak het devies te zijn. Toch zijn er ook ‘serieuzere’ alternatieven, waarmee u komende zomer zeker voor de dag kunt komen.

Voor iedereen die liever stijlvol het WK beleeft, zet elsevier.nl elf originele oranje-producten op een rij:

1. Pumps

Vrouwen kunnen tijdens het WK in stijl rondlopen op de oranje-hakken van HupHollandHip. De mandarijn-oranje pumps zijn aan de zijkant versierd met een rood-wit-blauwe strik.

2. Sneakers

De sportievere dames kiezen voor de oranje Nike AIR MAX THEA. Deze hippe sneakers zijn compleet oranje gekleurd en erg geschikt om langdurig op te staan tijdens wedstrijden.

3. Suède

Mannen kunnen voor hun schoeisel terecht bij schoenenmerk Balin, die deze zomer handgemaakte suède schoenen levert. De schoenen zijn verkrijgbaar in het oranje en in onze nationale driekleur.

4. Fedora

Hoeden zijn weer helemaal hip. HEMA combineerde deze trend met de Oranjegekte door de stijlvolle Oranje Hoed op de markt te brengen.

5. The Orange

Voor iedere man die graag te allen tijde strak in het pak rondloopt is er ‘The Orange‘ van Opposuits. Dit oranje gekleurde en getailleerde pak wordt compleet geleverd met jasje, pantalon en das.

6. Verlosser

De Oranje Verlosser‘ is een oranje-gewaad dat is geïnspireerd door het reusachtige Christus-beeld in Rio de Janeiro. Door de ruime mouwen blijft u tijdens de wedstrijden lekker koel.

7. ‘Oranje-jurkje’

Het oranje-niemendalletje van lingeriemerk Prettyyou houdt ook in de slaapkamer de oranje-gedachte springlevend. Het opengewerkte oranje fishnet-jurkje wordt geleverd met bijpassende handschoenen.

8. Benetton

Vrouwen die toch iets meer willen bedekken – maar liever niet in een jurkje van een biermerk rondlopen – kunnen kiezen voor het oranje-jurkje van Benetton. De asymmetrische snit zorgt voor een verrassend effect.

9. Nagels

Voor dames die nog meer van nuance houden, is er oranje nagellak. Met bijvoorbeeld ‘Orange Attack‘ van Maybelline of Spring & Summer oranje nagellak van HEMA moedigt u deze zomer op elegante wijze het Nederlands elftal aan.

10. Keuken

Voor wie zijn liefde voor het nationale elftal liever tot uiting brengt in de keuken, zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een oranje keukenmachine van KitchenAid, een oranje citrus-handpers van Royal VKB of een heuse oranje etagère van Koziol Babell.

11. Vakantie

Mocht u nou juist moe worden van al dit oranje-geweld, dan kunt u in juni nog altijd een vakantie boeken en het WK ontvluchten. De Princess oranje-koffer van de Blokker komt hierbij dan uitstekend van pas.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.