tech

Dit is het verbolgen antwoord van Apple op #bendgate

Door Tom Reijner - 25 september 2014

Apple is donderdag met een officiële reactie gekomen op de verhalen dat de gloednieuwe iPhone 6 buigzaam is. Op sociale media verschenen de afgelopen dagen foto’s van een smartphone die iets te flexibel is.

Maar volgens het bedrijf is er weinig aan de hand. Apple laat aan de Amerikaanse tv-zender CNBC weten dat zich maar negen klanten met klachten over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus hadden gemeld. En dat terwijl het bedrijf naar eigen zeggen de afgelopen dagen miljoenen toestellen heeft verkocht.

Strenge tests

Als de smartphone normaal wordt gebruikt, is het buigen van het toestel ‘extreem zeldzaam’, zegt een woordvoerder. Het bedrijf zou tijdens het productieproces voortdurend bezig zijn geweest met ‘strenge tests’ die alle mogelijke buigingen hebben uitgesloten.

Het is niet gebruikelijk dat Apple reageert op ophef. Normaal gesproken houdt het bedrijf de kaken stijf op elkaar als er iets mis blijkt te zijn met een van de producten uit Silicon Valley, schrijft The Huffington Post. Mogelijk voelt het bedrijf aan dat deze ophef wel eens iets groots zou kunnen worden.

Bendgate

Enkele dagen na de presentatie van de nieuwe iPhone werden er al foto’s verspreid van het gebogen toestel. Een bezitter van de iPhone 6 Plus plaatste een foto van zijn telefoon op het forum MacRumors.

De iPhone zou zijn gebogen nadat hij het toestel een dag in zijn broekzak had gedragen. Op Twitter wordt gesproken over een heuse ‘bendgate’.

Zacht metaal

Volgens The Washington Post wordt het probleem veroorzaakt door het geanodiseerde aluminium dat Apple heeft gebruikt voor de iPhone 6.

Het is een zacht metaal dat eenvoudig te buigen is. Hetzelfde probleem kwam voor met de iPhone 5. Op sociale media kunnen mensen maar geen genoeg krijgen van de buigzame toestelletjes en steken met bewerkte foto’s de draak met de iets te flexibele iPhone:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.