tech

Klanten melden opnieuw ‘mysterieuze’ afschrijvingen bij ING

Door Servaas van der Laan - 22 september 2014

Klanten van ING zeggen maandag last te hebben van afschrijvingen op hun betaalrekening die ze niet kunnen verklaren. ING zegt de zaak te onderzoeken.

ING-klant Joost wilde maandagochtend een broodje kopen bij een tankstation. Maar bij het afrekenen, verscheen het gevreesde ‘geen saldo’ op het scherm van het pinautomaat. Gek, dacht Joost, want zijn salaris is vandaag gestort. Toen hij zijn saldo controleerde, bleek hij een ‘mysterieuze’ afschrijving te hebben van 10.000 euro. De klantenservice van ING erkende dat er iets niet klopt en dat de zaak wordt onderzocht. Tot die tijd kan Joost geen geld opnemen.

Klachten

Een woordvoerder van ING bevestigt aan elsevier.nl dat er maandag inderdaad klachten zijn binnengekomen. ‘We hebben van acht personen meldingen gehad dat er iets niet klopt met hun betaalrekening. Het gaat om betalingen die zijn verdwenen of juist niet horen te verschijnen.’

Volgens ING gaat het om een ‘weergaveprobleem’ en zou het geen gevolgen moeten hebben voor het daadwerkelijke saldo bij geldopname. Maar het geval van Joost laat zien dat de er wel betaalproblemen voorkomen. ING belooft verder te onderzoeken wat er precies aan de hand is.

Onverklaarbare afschriften

In april vorig jaar deed zich een vergelijkbaar probleem voor bij de bank. Ook toen klaagden bezorgde rekeninghouders over mysterieuze afschriften die ze niet konden verklaren.

Een grote storing door een ‘verkeerd ingeladen bestand’ bleek toen de onderliggende oorzaak van de problemen. ING verontschuldigde zich destijds voor de trage communicatie tegenover klanten van de bank. Rekeninghouders die tijdelijk rood stonden hoefden de eventuele extra kosten die dit veroorzaakte niet te betalen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.