tech

Asus wil Padfone met Windows 8 maken

Door Elmar Rekers - 17 januari 2013

Asus wil zwaarder gaan inzetten op smartphones en tablets die op Windows draaien. Zo denkt de fabrikant onder meer over de ontwikkeling van een Padfone-achtig apparaat dat op Windows 8 draait en smartphones met Windows Phone.

Asus-topman Benson Lin doet de aankondiging in een interview met The Wall Street Journal. ‘We zijn zeer geïnteresseerd in het maken van telefoons met Windows Phone’, zegt Lin. Wanneer dergelijke Asus-toestellen daadwerkelijk op de markt zullen komen, kan hij nog niet vertellen.

Plannen

Ook zegt Lin in het interview de plannen uiteen voor een Padfone met Windows 8. ‘Binnen ons Padfone-concept, de telefoon met een tablet, is Windows 8 een logische keuze’, aldus de topman. Eerder lanceerde Asus al twee Padfones met Android als besturingssysteem. Het betreffen hier smartphones die in een tablet geklikt kunnen worden.

In tegenstelling tot Google’s Android heeft Microsoft met Windows aparte besturingssystemen voor smartphones en tablets. Aangezien de Padfones van Asus op de hardware en het OS van de smartphone draaien, ook wanneer deze in de tablet geklikt is, is het interessant om te zien hoe Asus dit probleem gaat aanpakken bij een eventuele Windows 8 Padfone.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.