tech

‘Elektronicaconcern Apple begint testfase iPhone 6’

Door Elmar Rekers/Computer!Totaal - 02 januari 2013

Apple is begonnen met het testen van de iPhone 6. Dat claimt website The Next Web na een analyse van logbestanden van verschillende apps. Het nieuwe Apple-toestel draait vermoedelijk op iOS 7.

Verschillende app-ontwikkelaars bevestigen tegenover The Next Web dat een toestel met codenaam ‘iPhone 6.1’ verbinding heeft gemaakt met hun software. Deze apps worden gebruikt vanuit Cupertino, de thuisbasis van Apple.

iOS 7

Omdat de iPhone 5 voorzien is van de codes ‘iPhone 5.1’ en ‘iPhone 5.2’, vermoeden de ontwikkelaars dat Apple inmiddels begonnen is met de testfase van de iPhone 6. Hoewel de naam dus wijst op de komst van een iPhone 6, gaan er ook geruchten dat de volgende Apple-smartphone als de iPhone 5S op de markt verschijnt.

Over het uiterlijk en de hardware van de nieuwe iPhone wordt uit de logbestanden niets bekend. Wel draait het toestel op iOS 7, waar de huidige iPhones beschikken over iOS 6 als besturingssysteem. Verwacht wordt dat Apple de nieuwe iPhone halverwege 2013 op de markt wil brengen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.