tech

Microsoft brengt Surface-tablet in februari naar Nederland

Door Elmar Rekers - 23 januari 2013

Microsoft brengt de Surface-tablet met Windows RT op 14 februari uit in Nederland. Dat maakte de softwaregigant dinsdag bekend. De tablet zal verkrijgbaar zijn vanaf 486 euro.

Lang was er onduidelijkheid over een Nederlandse lancering van de Surface-tablet, maar Microsoft maakt nu dan eindelijk bekend dat de tablet naar dertien nieuwe markten zal komen. Naast Nederland kunnen de komende weken onder meer België, Denemarken, Finland, Italië, Luxemburg en Spanje met de Windows-tablet aan de slag.

Prijs Surface

De Surface draait op Windows RT, een aangepaste versie van Windows 8 die bedoeld is voor tablets. Het apparaat heeft een 1,4 GHz quadcore-processor aan boord, een microSD-kaartlezer en aansluitingen voor hdmi en usb 2.0.

Het beeldscherm van de Surface is 10,6 inch groot en heeft een 720p-resolutie. Qua opslagcapaciteit kan er gekozen worden voor 32 of 64 gigabyte. De goedkoopste versie van de Surface-tablet zal straks voor 486 euro over de toonbank gaan.

Surface Touch Covers

Naast de tablet zal Microsoft ook de zogenoemde Surface Touch Covers naar Nederland brengen.

Deze bescherming voor het tablet-beeldscherm lijkt veel op de Smart Cover van de iPad, met als grootste verschil dat Microsoft er een toetsenbord in verwerkt heeft.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.