tech

Samsung toont smartphone met buigbaar beeldscherm

Door Elmar Rekers - 10 januari 2013

Samsung heeft tijdens een presentatie op de CES-beurs in Las Vegas een smartphone met flexibel beeldscherm getoond. Het prototype, met de naam Youm, draait op Windows Phone 8.

Samsung liet tijdens de presentatie zien dat het Youm-beeldscherm in verschillende richtingen kan worden omgebogen. Hierbij was het scherm aanzienlijk flexibeler dan eerdere prototypes van Samsung. Onder het scherm bevindt zich nog wel een plastic blokje waarin de benodigde telefoon hardware verwerkt zit.

Toekomst

Met de onthulling van Youm claimt Samsung een kijkje te geven in de toekomst van smartphones. Wanneer consumenten echter daadwerkelijk telefoons met buigbare schermen mogen verwachten, kon de fabrikant nog niet zeggen.

Het is al enige tijd bekend dat verschillende fabrikanten bezig zijn met de ontwikkeling van buigzame schermen. Op welke manier dit straks in producten terug zal komen, is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat Samsung later dit jaar de massaproductie van Youm-schermen gaat opzetten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.