tech

Sony introduceert ultradunne XperiaTablet Z

Door Elmar Rekers - 21 januari 2013

Sony heeft maandag de XperiaTablet Z aangekondigd. De Android-tablet valt vooral op door zijn 6,9 millimeter dunne behuizing. Sony heeft hiermee een van de dunste tablets tot op heden in handen.

De Tablet Z is de grote broer van de eerder deze maand onthulde Xperia Z-smartphone. Net als de telefoon is de Tablet Z stof- en waterdicht. De tablet heeft een 10,1 inch-beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels.

JellyBean

Het apparaat draait op een 1,5 GHz quadcore-processor en is voorzien van Android 4.1 (JellyBean). Sony heeft zich vooral gericht op de behuizing van hun nieuwe tablet.

Met een dikte van 6,9 millimeter is de Tablet Z zelfs dunner dan de iPad mini (7,2 millimeter). Qua design doet Sony met de Tablet Z afstand van de kenmerkende ‘tijdschrift’-vorm van voorgaande tablets.

Surround 3D

Verder is er nog een 5 megapixel-camera op de nieuwe gadget te vinden en is het systeem voorzien van de zogenoemde S-Force Front Surround 3D-techniek. Door dit laatste zou de tablet een betere audio-weergave moeten bieden dan de concurrentie.

Sony heeft de Tablet Z vooralsnog enkel aangekondigd voor de Japanse markt, waar deze in de lente zal verschijnen. Verwacht wordt dat de tablet ook richting Europa komt, maar een officiële aankondiging is hiervan nog niet gedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.