tech

LG introduceert nieuwe smartphones met grote accu

Door Elmar Rekers - 12 februari 2013

LG heeft in aanloop naar telecombeurs Mobile World Congress, dat eind februari plaatsvindt in Barcelona, drie nieuwe smartphones binnen de L-serie aangekondigd. De Optimus L3 II, L5 II en L7 II zijn volgens LG voorzien van een schappelijk prijskaartje en een extra grote accu.

De drie telefoons lijken met hun zwarte behuizing en chroomkleurige rand veel op hun voorgangers uit 2012 (L3, L5 en L7). De vernieuwde toestellen draaien op Android 4.1 (Jelly Bean) en zijn voorzien van enkele nieuwe functies. De L3 II is het nieuwe instapmodel en zal in maart beschikbaar komen. Het is hiermee het eerste toestel dat naar Nederland komt.

De Optimus L3 II heeft een 3,2 inch-beeldscherm en een batterijvermogen van 1540 mAh. Wat het budgettoestel precies zal kosten kan LG dinsdag nog niet zeggen. De Optimus L5 II heeft een 4 inch-display en een 1700 mAh-batterij. Deze telefoon zal ergens in het tweede kwartaal beschikbaar komen in Nederland.

LG Optimus L7 II

Hoewel LG ook voor de L7 II nog geen specifieke prijs weet te melden, lijken de specificaties wel duidelijk te maken dat dit de duurste van de drie toestellen wordt. Zo heeft de smartphone een groot 4,3 inch-scherm, draait deze op een dualcore-processor en is er een 2460 mAh-batterij aanwezig. Ook dit toestel zal in het tweede kwartaal een lancering krijgen.

LG zal de drie toestellen later deze maand officieel aan het publiek presenteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Verwacht wordt dat de fabrikant daar ook enkele nieuwe topmodellen uit de doeken zal doen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.