tech

Microsoft steekt miljarden in overname Dell

Door Elmar Rekers - 05 februari 2013

Microsoft investeert naar verluidt 2 miljard dollar in Dell om het bedrijf van de beurs te halen. Volgens bronnen van Reuters is de deal met een overnameconsortium zo goed als beklonken. In totaal zou met de overname 23 miljard dollar gemoeid zijn.

Volgens ingewijde bronnen is Dell momenteel in vergadering over de deal, en wil men het nieuws dinsdag naar buiten brengen voordat de Amerikaanse beurzen openen (15.00 uur Nederlandse tijd).

Naast Microsoft is ook Silver Lake Partners een grote investeerder, deze komt met een bedrag van 1 miljard dollar over de brug. Onlangs werd al duidelijk dat topman Michael Dell zijn eigen vermogen zal gebruiken om het bedrijf van de beurs terug te trekken. Hij zal uit eigen zak een bedrag van 700 miljoen dollar leggen op de 3,7 miljard dollar die hij aan aandelen bezit (15,7 procent).

Grootste overname in crisistijd

Naast deze investeringen zal een consortium van vier banken nog een totaal van 15 miljard dollar in de pot leggen. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal.

In totaal zal hierdoor zo’n 23 miljard dollar beschikbaar komen voor de privatisering van Dell. Analisten van Bloomberg verwachten dat het de grootste overname betreft sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.