tech

Microsoft zet Hotmail-gebruikers over naar Outlook.com

Door Elmar Rekers - 19 februari 2013

Microsoft start dinsdag met de officiële uitrol van zijn nieuwe e-maildienst Outlook.com. Gedurende de komende weken zullen alle Hotmail-gebruikers worden doorgestuurd naar Outlook. Gebruikers kunnen inloggen met hun bestaande Hotmail-gegevens, of een nieuw Outlook-account aanmaken.

Outlook.com werd afgelopen zomer geïntroduceerd en verkeerde sindsdien in een preview-fase. De maildienst is van hetzelfde Windows 8-uiterlijk voorzien als onder meer Skype en SkyDrive. Verwacht wordt dat alle Nederlandse Hotmail-gebruikers op dinsdag al worden overgeheveld naar Outlook.

Hotmail

Microsoft laat via een persbericht weten dat 60 miljoen van de 300 miljoen Hotmail-gebruikers al actief gebruikmaken van Outlook.com.

Hoewel Outlook vanaf dinsdag Microsofts standaard e-mailclient is, kan men tot de zomer van 2013 nog bij het oude Hotmail terecht. Daarna zal Microsoft de verouderde web-omgeving definitief met pensioen sturen.

Nieuwe functies

Naast een nieuw uiterlijk brengt Outlook.com ook enkele nieuwe functies met zich mee. Zo werkt de dienst nauw samen met SkyDrive, Xbox Live, Windows Phone en Windows 8. Ook is er een integratie van Facebook, Twitter, LinkedIn en Skype.

Daarnaast biedt Microsoft de optie om Outlook als voorportaal in te zetten wanneer men tevens een Gmail of Yahoo Mail-account heeft.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.