tech

Z10 brengt BlackBerry ‘beste openingsweek’ ooit

Door Elmar Rekers - 07 februari 2013

De nieuwe Z10-smartphone van BlackBerry gaat sneller over de toonbank dan de fabrikant had verwacht. Via Twitter laat CEO Thorsten Heins weten dat BlackBerry in Engeland nooit eerder zoveel toestellen verkocht in de openingsweek.

Exacte verkoopcijfers maakt de Canadese smartphonemaker niet bekend. Wel zegt Heins: ‘In het Verenigd Koninkrijk zien we bijna een verdrievoudiging van ons verkooprecord in de eerste week van een nieuw toestel.’

BlackBerry Q10

De Z10 werd kort na de introductie op 30 januari gelanceerd in zowel Engeland als Canada. Of het toestel wereldwijd een succes is, zal pas duidelijk worden wanneer de Z10 beschikbaar komt op grote markten als de Verenigde Staten en Duitsland. Verwacht wordt dat BlackBerry’s nieuwe telefoon in maart gelanceerd wordt in Nederland.

Met een nieuwe generatie BlackBerry’s en een gloednieuw besturingssysteem hoopt de Canadese fabrikant weer een belangrijke speler te worden op de smartphonemarkt. Een markt die momenteel gedomineerd wordt door Apple en Samsung. Naast de Z10 onthulde BlackBerry eind januari ook de Q10, een toestel dat in tegenstelling tot de Z10 wel over het iconische BlackBerry-toetsenbord beschikt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.