tech

Lenovo kijkt naar mogelijke overname BlackBerry

Door Elmar Rekers - 12 maart 2013

De waarde van een aandeel BlackBerry steeg maandag met maar liefst 13,5 procent. Dit in reactie op een uitspraak van pc-maker Lenovo, die liet weten een overname van de geplaagde smartphone-maker te overwegen.

‘Een overname (van BlackBerry, red.) is misschien wel een logische stap,’ zei Lenovo-topman Yang Yuanqing maandag tegenover de Franse krant Les Echos. ‘Ik moet wel eerst een analyse loslaten op de markt, om te kijken op welke manier dit bedrijf daar baat bij heeft.’

Overname BlackBerry

Geruchten over een overname van BlackBerry gaan al maanden rond. Er is tot op heden echter nog geen officieel bod gedaan op de Canadese telefoonfabrikant. Lenovo liet eerder dit jaar ook al eens doorschemeren dat er gekeken wordt naar BlackBerry (toen nog Research In Motion) voor een mogelijke overname.

Lenovo heeft momenteel vooral veel succes op de pc-markt, waar het wereldwijd de nummer één positie heeft veroverd. Hoewel het ook op de smartphonemarkt steeds beter gaat (derde positie), lijkt de Chinese fabrikant in BlackBerry dus een sterke partner te zien om verder te groeien richting marktleiders Samsung en Apple.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.