tech

Samsung wil Apple aftroeven met smartwatch

Door Elmar Rekers - 19 maart 2013

Samsung werkt achter de schermen druk aan een zogenoemde smartwatch. Dat bevestigt Lee Young Hee, topman van Samsung Mobile, in een interview met Bloomberg. Met het horloge lijkt de Galaxy-maker de concurrentie aan te willen gaan met Apple’s iWatch.

‘Wij zijn al erg lang bezig met de ontwikkeling van dit horloge,’ zegt Lee Young Hee tegenover het Amerikaanse persbureau. ‘We werken hard om het klaar te krijgen voor een lancering. We hebben verschillende producten in ontwikkeling voor de toekomst, en dit horloge is daar zeker een van.’

Apple iWatch

Met een dergelijk horloge lijkt Samsung te willen gaan concurreren met de iWatch. Hoewel Apple zijn smartwatch nog altijd niet officieel heeft aangekondigd, gaan hier al wel enkele maanden hardnekkige geruchten over rond. Net als de iWatch zal ook het horloge van Samsung vermoedelijk gekoppeld kunnen worden aan een smartphone, en in staat zijn om gesprekken aan te nemen, e-mail te lezen en muziek te luisteren.

Wanneer Samsung zijn horloge op de markt wil brengen is nog onduidelijk. Ook over een prijsniveau en specifieke functies wist Lee Young Hee geen informatie te geven. Het is overigens niet het eerste horloge waar Samsung mee op de proppen komt, in 2009 verscheen al een standalone telefoonhorloge van de fabrikant.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.