tech

Aanwijzingen voor lancering nieuwe iPad-modellen

Door Elmar Rekers - 05 april 2013

Verschillende Amerikaanse winkelketens hebben een prijsverlaging doorgevoerd op een aantal iPad-modellen. Het lijkt er sterk op dat deze winkels hun schappen alvast gaan ruimen voor nieuwe Apple-tablets: de iPad 5 en iPad mini 2.

Er gaan al enkele maanden geruchten dat Apple in het voorjaar zowel de iPad 5 als de iPad mini 2 wil lanceren. De plotselinge prijsverlaging van enkele modellen wijst er volgens CNN op dat de tablets binnen enkele weken zullen worden aangekondigd, mogelijk nog in april.

De winkeliers, waaronder Best Buy en Wal-Mart, zeggen tegenover de The New York Times dat ze niet op de hoogte zijn van de iPad-plannen van Apple. Een woordvoerder van Best Buy laat zich wel ontvallen dat dergelijke prijsverlagingen niet ongebruikelijk zijn ‘in aanloop naar potentiële nieuwe producten’.

iPad 3 en iPad mini

De nieuwste iPad (met Retina-scherm) is niet door de winkelketens in prijs verlaagd. De iPad 3 wel, daar is zo’n 30 procent van de prijs gesnoept. Ook heeft de iPad mini een prijsverlaging gekregen. Apple zelf heeft uiteraard nog niets logelaten over zijn aanstaande producten.

Hoewel nieuwe iPads doorgaans in maart uit de doeken worden gedaan, introduceerde Apple de vierde generatie iPad onverwachts enkele maanden eerder, in oktober 2012. Het is dus goed mogelijk dat Apple het release-schema van zijn iPads heeft verkort, van een jaar naar zes maanden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.