tech

Geen extra kosten voor 4G bij T-Mobile

Door Elmar Rekers - 03 april 2013

T-Mobile maakt het snellere 4G-internet later dit jaar beschikbaar voor al haar Nederlandse klanten, zonder dat hiervoor een duurder abonnement afgesloten hoeft te worden. Dat maakt de telecomprovider woensdag bekend.

T-Mobile stelt het 4G-netwerk beschikbaar voor alle klanten die momenteel 3G-internet afnemen, zowel prepaid als in abonnementsvorm. Hiervoor dienen zij uiteraard wel over een smartphone of tablet te beschikken die op 4G is voorbereid.

‘Door alle klanten met een 4G-toestel straks toegang te geven tot het nieuwe netwerk, profiteren zij van beter bereik en meer snelheid,’ vertelt Marco Kind, directeur consumer van T-Mobile Nederland. ‘Browsen, video’s bekijken en streaming muziek luisteren […], het zal allemaal soepeler en sneller gaan voor onze klanten.’

Snelheid

T-Mobile is tot op heden de enige provider die heeft aangegeven dat 4G straks zonder meerprijs te gebruiken zal zijn. Het gaat hier echter wel om een gelimiteerde snelheid. Wie de volledige mogelijkheden van 4G wil ervaren, zal er alsnog een speciaal abonnement voor moeten afsluiten.

Hoe groot het snelheidsverschil precies is, blijft nog even onduidelijk.

Amsterdam

Met de uitrol van het nieuwe mobiele internet, belooft T-Mobile ook de 3G-dekking stabieler te maken. Vanaf komend najaar zal 4G gefaseerd beschikbaar worden op het T-Mobile-netwerk, waarbij als eerste Amsterdam aan de beurt is.

In tegenstelling tot KPN gebruikt de provider hiervoor de 1800MHz-frequentie, waardoor toestellen als de iPhone 5, de nieuwe generatie iPaden de BlackBerry Z10 hier gebruik van kunnen maken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.