tech

Microsoft brengt Surface Pro in mei naar Nederland

Door Elmar Rekers - 24 april 2013

De Surface Pro-tablet zal eind mei beschikbaar komen in Nederland. Dat maakte fabrikant Microsoft dinsdagavond bekend. Een exacte datum wordt er nog niet voor de Windows 8-tablet genoemd.

In februari lanceerde Microsoft al de Surface RT-tablet in Nederland, welke op een voor tablets aangepaste versie van het Windows 8-besturingssysteem draait. De Surface Pro beschikt echter over een volledige versie van Windows 8. Microsoft zet het apparaat dan ook vooral in de markt als een zakelijke laptopvervanger.

De Surface Pro kwam eerder al beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten en China, en Microsoft brengt het apparaat eind mei naar 26 nieuwe markten. Wat de tablet in Nederland gaat kosten is nog onduidelijk. Afgaande op de prijsstelling in de VS (startprijs 900 dollar), lijkt wel zeker te zijn dat deze aanzienlijk duurder zal worden dan de Surface RT (vanaf 486 euro).

Dikker en zwaarder

De Surface Pro draait op een dualcore-processor (1,7 GHz) en heeft 4 GB aan RAM tot zijn beschikking. Verder is er, net als op de Surface RT, een 10,6 inch-scherm aanwezig, alleen heeft het display van de Pro-tablet een Full HD-resolutie. Het goedkoopste model krijgt 64 GB opslaggeheugen tot zijn beschikking.

De Surface Pro beschikt over betere hardware dan de RT, maar hiervoor levert de tablet wel wat in qua draagbaarheid. De tablet is namelijk een stuk dikker en met 910 gram ook aanzienlijk zwaarder dan de Surface RT.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.