tech

Samsung lanceert Galaxy Tab3 met 7 inch-scherm

Door Elmar Rekers - 29 april 2013

Samsung heeft maandag de Galaxy Tab3 aangekondigd; een 7 inch-tablet welke in de zomer beschikbaar zal komen in Nederland. Over een prijs van deze derde generatie Galaxy Tab maakt Samsung nog niets bekend.

Net als de eerste Galaxy Tab (2010) heeft de Tab3 een schermgrootte van 7 inch. Ook ditmaal is er gekozen voor een TFT-display, met een resolutie van 1024 x 600 pixels (169 ppi). Volgens Samsung is de Galaxy Tab3 bijna 50 gram lichter dan zijn voorganger, de Galaxy Tab 2 7.0.

De Galaxy Tab3 draait op een dualcore-processor (1,2 GHz) en beschikt over 1 GB aan RAM. Qua opslagcapaciteit is er 8 GB aanwezig, wat kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje. Als besturingssysteem wordt Android 4.1 (Jelly Bean) meegeleverd, waar Samsung zijn eigen TouchWiz-interface overheen heeft gelegd.

Galaxy Tab3 in Nederland

Op de achterzijde van de Tab3 is een 3 megapixel-camera aanwezig, de camera aan de voorkant heeft een 1,3 megapixel-sensor. Samsung laat weten dat de wifi-versie van het toestel ‘in de zomer van 2013’ naar Nederland zal komen.

Wat het apparaat gaat kosten is nog onduidelijk, maar afgaande op de specificaties zal Samsung hiermee gaan concurreren met goedkope Android-tablets als de Nexus 7 van Google en Asus’ FonePad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.