tech

Amazon brengt Kindle-tablets naar Nederland

Door Elmar Rekers - 23 mei 2013

De Kindle Fire HD-tablets zullen vanaf juni beschikbaar zijn in Nederland. Dat maakt fabrikant Amazon donderdag bekend. Nederland behoort tot de 170 nieuwe landen die met de populaire tablets aan de slag kunnen.

Webwinkel Amazon zal vanaf juni zowel de 7 inch als de 8,9 inch Kindle Fire HD gaan leveren in Nederland. De tablets, die op een aangepaste versie van Android draaien, zijn al enige tijd een groot succes in de Verenigde Staten en Amazon wil de apparaten nu wereldwijd breder beschikbaar stellen.

De 8,9 inch-versie van de Kindle Fire HD heeft een Full HD-beeldscherm (1920 x 1200 pixels) en draait op een dualcore-processor. De 7 inch-tablet draait eveneens op een cpumet twee kernen en heeft een schermresolutie van 1280 x 800 pixels. Amazon biedt alle gebruikerseen ‘onbeperkte’ cloudopslag in hun Cloud Drive-dienst.

App Store

De tablets draaien dus op een aangepaste versie van Android, waarbij Amazon de nadruk legt op het lezen van boeken en tijdschriften. Daarnaast is er een eigen applicatiewinkel aanwezig;dit betekent dat er geen apps te downloaden zijn via de bekende Play Store. Amazon selecteert en test eigenhandig de Android-apps die ze in hun winkel willen aanbieden.

Via de Amerikaanse webshop van Amazon zijn de tablets per direct te bestellen. De uitlevering zal volgende maand plaatsvinden. Voor de 7 inch-tablet moet omgerekend zo’n 220 euro betaald worden, zijn grote broer wordt voor bijna 285 euro richting Nederland verscheept. Deze prijzen zijn inclusief verzendkosten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.