tech

Apple-baas: ‘Google Glass wordt geen succes’

Door Elmar Rekers - 29 mei 2013

Apple-CEO Tim Cook gelooft niet dat Google’s bril, Google Glass, een groot succes wordt. Dat er een markt is voor draagbare gadgets staat volgens hem echter buiten kijf, waarmee Cook lijkt te wijzen op de aankomende iWatch.

Glass zal zeker interessant zijn voor bepaalde markten, maar een groot publiek zal het niet aantrekken’, zegt Cook tijdens de D11-conferentie van AllThingsD. De CEO ziet naar eigen zeggen meer toekomst in eenvoudigere draagbare gadgets, waarbij hij specifiek de horloge-achtige Fuleband van Nike noemt.

‘Het is een markt die er klaar voor is om verkend te worden, en er zullen dan ook veel bedrijven mee aan de slag gaan’, aldus de topman, die ook laat weten dat Apple deze tak als een mogelijkheid voor groei ziet. ‘Maar als je mensen ervan wilt overtuigen om dagelijks iets te dragen, moet het wel echt een fantastisch apparaat zijn.’

iWatch in 2014
Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een Apple-horloge. De iWatch, zoals de gadget in de wandelgangen wordt genoemd, zal volgens de laatste geruchten over een 1,5 inch-beeldscherm beschikken en in 2014 op de markt komen.

Het apparaat zal kunnen communiceren met de iPhone, waardoor berichten en e-mails op het horloge gelezen kunnen worden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.