tech

Nokia geeft voorproefje van nieuw Lumia-vlaggenschip

Door Elmar Rekers - 13 mei 2013

Nokia heeft in het Verenigd Koninkrijk een reclamespot op tv uitgezonden waarin een nog onbekende Lumia-smartphone te zien is. Zoals eerdere geruchten al deden vermoeden, krijgt het toestel een behuizing van aluminium.

Nokia kondigde vorige week de Lumia 928 aan, een licht verbeterde versie van de Lumia 920 die enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zal komen. Uit de teaservideo die zondag op de Engelse televisie te zien was, werd echter duidelijk dat Nokia ook nog een ander toestel in ontwikkeling heeft, welke vermoedelijk wel in Europa zal worden uitgerold.

In de video is de achterkant van een aluminium smartphone zichtbaar, waarbij er rond de (zeer grote) cameralens een lichte verdikking van de behuizing te zien is. Dit lijkt er op te wijzen dat de smartphone over een grote camera-sensor gaat beschikken, mogelijk zelfs een 41 megapixel-lens zoals die vorig jaar ook op de 808 PureView te vinden was.

Nokia Catwalk

‘Meer dan je ogen kunnen waarnemen’, valt er in het spotje te lezen, waarmee Nokia wijst op de camera-mogelijkheden van het toestel. De telefoon, die in korte flitsen getoond wordt, lijkt erg veel op de foto’s die onlangs uitlekte van een Nokia-toestel met de codenaam Catwalk. Details over het toestel geeft Nokia nog niet prijs, wel lijkt zeker te zijn dat ook deze Lumia weer op het Windows Phone 8-besturingssysteem zal draaien.

Op dinsdag 14 mei zal Nokia een persconferentie geven waar het bedrijf de ‘toekomst van Lumia’ gaat bespreken. Hier zal ongetwijfeld meer duidelijk worden over het mysterieuze toestel uit de Britse reclamespot.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.