tech

Nokia lanceert nieuw vlaggenschip Lumia 925

Door Elmar Rekers - 14 mei 2013

Nokia heeft dinsdag de Lumia 925 aangekondigd. Het toestel, dat uiteraard weer op Windows Phone 8 draait, zal komend najaar beschikbaar komen in de Benelux.

Nokia presenteerde zijn nieuwe vlaggenschip tijdens een persconferentie in Londen. Dit nadat er de afgelopen weken al veel details en foto’s van het toestel waren uitgelekt. De Lumia-smartphone heeft, in tegenstelling tot zijn voorgangers, een behuizing die deels is opgetrokken uit aluminium. Met zijn 8,5 millimeter is de telefoon een stuk dunner dan de Lumia 920 en het toestel is ook bijna 50 gram lichter dan zijn voorganger (139 gram).

De Lumia 925 draait op dezelfde processor als de 920 (1,5GHz dual-core) en heeft 1GB aan RAM-geheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 16 of 32GB. Het amoled-scherm is 4,5 inch groot en heeft een resolutie van 1280 x 768 pixels. Voor de bescherming van dit display is de tweede generatie Gorilla Glass gebruikt. De batterij heeft, net als in de Lumia 920, een vermogen van 2000 mAh.

Nokia Smart Camera
Nokia zet ook bij dit toestel weer groots in op de camera-mogelijkheden. Hiervoor is wederom een 8,7 megapixel-sensor aanwezig, waarbij Nokia een aantal nieuwe software-opties heeft toegevoegd onder de noemer Nokia Smart Camera. Met de Lumia Amber-update zal Nokia deze nieuwe functies komende zomer ook toevoegen aan de andere Lumia-smartphones.

De Lumia 925 zal in juni beschikbaar komen in een aantal geselecteerde landen. Nokia laat tegenover Computer!Totaal weten dat het nieuwe vlaggenschip in het najaar van 2013 echter pas richting de Benelux komt. Tijdens de persconferentie noemde Nokia een prijs van 469 euro, maar dit is exclusief belastingen en toeslagen. De smartphone zal beschikbaar komen in de kleuren wit, zilver en zwart.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.