tech

Nokia-smartphone met 41 megapixel-camera duikt op

Door Elmar Rekers - 06 juni 2013

Op een aantal uitgelekte foto’s is een nog onbekende smartphone van Nokia te zien. Het toestel draagt de werktitel Nokia EOS, draait op het Windows Phone-besturingssysteem en beschikt over een 41 megapixel PureView-camera.

Op woensdag lekte er al enkele foto’s van het toestel uit via de Chinese website WPdang, en donderdag wisten GSM Arena en ViziLeaks daar nog een groot aantal afbeeldingen aan toe te voegen. Het zou hier het eerste Windows Phone-toestel van Nokia betreffen dat voorzien wordt van een 41 megapixel-camera.

PureView 808

In 2012 lanceerde de Finse fabrikant ook al de PureView808, een telefoon die hetzelfde aantal megapixels telt maar op het verouderde Symbian-besturingssysteem draait. Dat Nokia aan een Windows-telefoon werkt met dezelfde cameratechnologie, is al enige tijd bekend. Niet eerder was deze EOS-smartphone echter ook daadwerkelijk te zien.

De uitgelekte foto’s laten zien dat er een bijzonder grote cameralens is ingebouwd, die behoorlijk ver uit de behuizing steekt. Volgens de anonieme bronnen achter deze foto’s krijgt het toestel een 4,7 inch-beeldscherm (720p) en 32 GB aan geheugen. Volgens insiders zal Nokia de EOS-smartphone op 9 juli officieel aankondigen, waarna het toestel later dit jaar op de markt komt.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.