tech

Samsung onthult grotere versies Galaxy Tab3

Door Elmar Rekers - 03 juni 2013

Samsung heeft maandag twee nieuwe versies van de Galaxy Tab3 aangekondigd. Naast de eerder onthulde 7 inch-versie, zal de Tab3 komende zomer ook beschikbaar komen in een 8 inch- en een 10,1 inch-uitvoering.

De Galaxy Tab3 8 inch draait op een dualcore-processor (1,5 GHz) en beschikt over een 5 megapixel-camera aan de achterzijde. Aan de voorkant zit nog een 1,3 megapixel-camera voor het voeren van videogesprekken. De tablet is volgens Samsung ontworpen om met één hand te bedienen, zo is het gewicht bijvoorbeeld beperkt tot 314 gram en is de tablet 7,4 millimeter dik. ‘Ook zorgt de extra dunne rand ervoor dat het 8 inch-scherm optimaal benut kan worden’, aldus Samsung in het persbericht.

Het 8 inch TFT-scherm op de Tab3 heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Daarnaast is het apparaat uitgerust met Samsungs Sound Alive en Dolby Surround Effect. De tablet beschikt ook over een speciale e-reader modus, waarbij de contrastratio automatisch wordt aangepast wanneer de gebruiker een boek gaat lezen.

Galaxy Tab3 10.1 inch
Met de grotere Galaxy Tab3 10.1 inch claimt Samsung een ‘echte gezinstablet’ op de markt te brengen. Zo kan het apparaat onder meer als universele afstandsbediening gebruikt worden. De resolutie van het 10,1 inch-scherm komt, net als bij de 8 inch-versie, uit op 1280 x 800 pixels. Er is verder een 1,6 GHz dualcore-processor aanwezig en de camera aan de achterzijde heeft een 3 megapixel-sensor. Met 510 gram en bijna 8 millimeter is de Tab 3 10.1 zwaarder en dikker dan zijn kleine broertje. Op beide tablets is overigens 16 GB aan opslagcapaciteit beschikbaar, dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart.

De tablets draaien op Android 4.2 (Jelly Bean) en zullen vanaf de zomer beschikbaar zijn in Nederland. Eind april onthulde Samsung ook al een 7 inch-versie van de Galaxy Tab3, welke eveneens komende zomer moet gaan verschijnen. Samsung heeft nog voor geen van deze tablets een adviesprijs bekend gemaakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.