tech

Nokia Lumia 1020 met ‘Pro Camera’ duikt op

Door Elmar Rekers - 04 juli 2013

Op een uitgelekte afbeelding is vermoedelijk de Lumia 1020 van Nokia te zien. De smartphone is nog niet officieel aangekondigd, maar er gaan al wel enkele maanden geruchten over dit toestel met 41 megapixel-camera.

Begin juni doken er ook al foto’s op van dit toestel, toen droeg het apparaat nog de werktitel Nokia EOS. Volgens EVleaks zal de Windows Phone 8-telefoon echter als de Lumia 1020 op de markt verschijnen. Vermoedelijk krijgt de smartphone, net als de 808 PureView, een 41 megapixel-sensor.

Grote lens

Op de eerder uitgelekte afbeeldingen was de achterkant van de 1020 al goed te zien, waarbij vooral de grote cameralens opvallend was. Volgens EVleaks zal de nieuwe telefoon geleverd worden met de Amber-update voor Windows Phone 8, waarmee onder meer de nieuwe Smart Camera-software direct beschikbaar zal zijn.

De behuizing van de Lumia 1020 is, net als bij de Lumia 920, opgetrokken uit polycarbonaat. Verder is er 32GB aan geheugen ingebouwd, wat overigens niet is uit te breiden met een microSD-kaartje. Verwacht wordt dat Nokia de Lumia 1020 op 11 juli uit de doeken zal doen tijdens een geplande persconferentie. Wanneer het toestel vervolgens beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.