tech

WhatsApp voert jaarabonnement in voor iPhone-gebruikers

Door Elmar Rekers - 17 juli 2013

De populaire berichtendienst WhatsApp is begonnen met het aanbieden van jaarabonnementen voor zijn iPhone-app. Door het nieuwe verdienmodel is de app voortaan gratis te downloaden en een jaar lang kosteloos te gebruiken. Daarna moet er echter een abonnement worden afgesloten voor bepaalde tijd.

Dat maakt Apple bekend.

Gratis download

De nieuwe prijsstelling voor WhatsApp werd in maart al aangekondigd en is enkel van toepassing op nieuwe gebruikers. iPhone-bezitters die de app al hebben aangeschaft, zullen deze zonder verdere kosten kunnen blijven gebruiken, zo belooft de berichtendienst.

Verwacht wordt dat veel nieuwe gebruikers hun weg naar WhatsApp zullen vinden nu deze gratis te downloaden is.

WhatsApp abonnementen

De nieuwe WhatsApp-gebruikers moeten na het eerste jaar dus wel 89 eurocent gaan betalen voor een jaarabonnement. Ook is het tegen die tijd mogelijk om voor langere tijd een overeenkomst aan te gaan.

Drie jaar WhatsApp kost hoogstwaarschijnlijk 2,40 euro en voor vijf jaar moet 3,34 euro worden neergeteld.

Andere gebruikers

Ook gebruikers van Android, Windows Phone en BlackBerry mogen WhatsApp officieel maar één jaar gratis gebruiken, waarna eveneens een bedrag moet worden betaald.

Echter wordt op veel toestellen de gratis gebruikstermijn stilzwijgend verlengd, en hebben sommige gebruikers zelfs een levenslang abonnement.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.