tech

Kobo lanceert betaalbare Full HD-tablets

28 augustus 2013

E-readerfabrikant Kobo heeft woensdag twee nieuwe Full HD Android-tablets aangekondigd. Het gaat hier om de 7 inch Kobo Arc 7HD en de 10 inch Kobo Arc 10HD. De tablets zullen vanaf eind oktober verkrijgbaar zijn voor respectievelijk 199 en 379 euro.

Met de nieuwe gadgets zal Kobo de concurrentie aangaan met de iPads van Apple en Samsung’s Galaxy Tabs. Kobo voorziet zijn tablets echter van een behoorlijk scherp prijskaartje, waarbij de HD7 zelfs onder de prijs van de nieuwe Nexus 7 duikt; de prijsvechter van Google en Asus.

E-readers

Kobo zet de tablets vooral in de markt als multifunctionele e-readers. De fabrikant heeft dan ook een eigen softwarelaag over Android 4.2 gelegd.

Die is gericht op het lezen van boeken en tijdschriften. Ook zal Kobo’s eigen boekenwinkel standaard aanwezig zijn op de tablets.

Full HD-tablets

De Arc 7HD heeft een schermresolutie van 1920 x 1200 pixels en draait op een 1,7 GHz quadcore-processor. De 10 inch-versie krijgt een resolutie van 2560 x 1600 pixels en hier is een 1,8 GHz quadcore-chip aanwezig.

Ook komt Kobo met een budgetversie van de 7HD, welke voor 150 euro van de hand zal gaan. Deze tablet heeft een wat lagere resolutie (1024 x 600 pixels) en een tragere processor (1,2 GHz quadcore).

Aura

Naast de tablets introduceert Kobo ook een nieuwe e-reader. Deze Aura is het goedkopere broertje van de ‘high end’ Aura HD.

De digitale boekenlezer krijgt een 6 inch-scherm en zal over ingebouwde verlichting beschikken om de e-inkpagina’s ook in het donker te kunnen lezen. De Aura krijgt een prijskaartje van 149 euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.