tech

Motorola aast op comeback met langverwachte Moto X

Door Elmar Rekers - 02 augustus 2013

Motorola heeft deze week de Moto X gelanceerd in de Verenigde Staten. Het uiterlijk van de nieuwe smartphone is door de koper volledig aan te passen. De fabrikant spreekt over maar liefst vijfhonderd verschillende combinaties van kleur en materiaal.

Zoals geruchten al deden vermoeden wordt de Moto X in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten uitgebracht. Wanneer de nieuwe Motorola-smartphone naar andere landen wordt gebracht, is nog onduidelijk.

Productie

De smartphone is volgens de fabrikant volledig ontworpen en gemaakt in de Verenigde Staten, terwijl veel concurrenten hun producten laten maken in goedkope fabrieken in China.

De Moto X is geen ‘high end’-toestel zoals de Galaxy S4 of HTC One. De telefoon draait namelijk op een dualcore-processor (1,7 GHz), heeft 2 GB aan werkgeheugen en een 4,7 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Verder zit er een 10 megapixel-camera op het toestel en heeft de batterij een capaciteit van 2200 mAh.

Uiterlijk

De telefoon onderscheidt zich vooral door de vele opties voor het uiterlijk. Tal van zaken kunnen worden aangepast: van het materiaal op de achterkant tot de kleur van de fysieke knoppen.

Als besturingssysteem is een vrijwel kale versie van Android 4.2 aanwezig, waarbij Motorola een nieuwe handsfree-functie aan assistent Google Now heeft toegevoegd. Zo luistert de telefoon constant naar de stem van de gebruiker.

Stembesturing

Door de woorden “Ok, Google Now” uit te spreken, wordt de dienst geactiveerd. De gebruiker kan met zijn stem een bericht laten opstellen, informatie vragen of bellen.

De Moto X is vanaf eind augustus verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor 199 dollar combinatie met een abonnement.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.