tech

Paus Franciscus is hit op social media

Door Claartje Vogel - 31 augustus 2013

De 76-jarige paus Franciscus poseerde voor een ‘selfie’ met een groep jonge pelgrims in de Sint-Pieter. De foto werd een hit op Facebook en Twitter.

De jongeren uit het noorden van Italië bereikten woensdag Vaticaanstad. Ze vroegen de paus te poseren voor een zelfportret met hun smartphone, een zogenoemde ‘selfie’.

Internethit

De foto werd een internethit. De Italiaanse columnist Beppe Severgnini van de krant Corriere della Sera schrijft dat het niet gaat om een marketingstunt: ‘De paus houdt ervan onder de mensen te zijn, terwijl zijn voorganger graag tussen de boeken zat.’

Paus Franciscus gaat met zijn tijd mee. Hij is de eerste paus met een actief Twitteraccount. De paus belt ook geregeld zelf personen op die hem brieven schrijven.

Tweede man

Vorige week twitterde de paus nog dat hij wenst dat God ons allemaal jong in ons hart houdt: ‘The Church is young, as everyone can see at WYD. May the Lord always keep us all young at heart. #Rio2013 #JMJ’

Paus Franciscus maakte zaterdag ook bekend dat hij de Italiaanse aartsbisschop Pietro Parolin benoemd tot staatssecretaris en daarmee tot tweede man in het Vaticaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.