tech

PlayStation 4 op 29 november naar Nederland

21 augustus 2013

De PlayStation 4 zal vanaf 29 november verkrijgbaar zijn in Nederland. Dat maakte Sony dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie op de Gamescom-conferentie in Keulen. In de Verenigde Staten verschijnt het apparaat twee weken eerder.

Nadat Microsoft onlangs bekendmaakte dat de Nederlandse lancering van de Xbox One is uitgesteld tot 2014, waren de ogen van gamend Nederland dinsdag gericht op de releaseplannen van Sony. Met zijn 399 euro is de PlayStation 4 niet alleen goedkoper dan de Xbox One (499 euro), ook verschijnt het apparaat enkele maanden eerder in Nederland.

Voorbestellingen

Of gamers echter direct met de PS4 aan de slag kunnen, is nog maar de vraag.

Veel winkeliers zeggen namelijk dat het aantal voorbestellingen zo hoog is, dat ze niet langer zekerheid kunnen geven over levering van de console op de dag van lancering.

Geen PlayStation Eye

Waar Microsoft de hoogwaardige Kinect-sensor bij zijn console levert, krijgen kopers van de PS4 niet automatisch de vergelijkbare PlayStation Eye bijgeleverd. Dit lijkt dan ook de voornaamste reden voor het prijsverschil te zijn.

Sony laat weten dat er naast de console wel een DualShock 4-controller in de doos te vinden zal zijn om de games mee te spelen.
Tot slot kondigde Sony ook nog een prijsverlaging aan voor zowel de PlayStation 3 als de PS Vita. Beide apparaten zijn vanaf woensdag verkrijgbaar vanaf 199 euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.