tech

Video’s tonen iPhone 5S in goud en grafiet

30 augustus 2013

Er zijn nieuwe video’s op YouTube verschenen waarin vermoedelijk de nieuwe iPhone 5S te zien is. Naast de goudkleurige versie van de smartphone, waar al enkele weken foto en video’s van opduiken, is het toestel ook in een grijze (grafiet) uitvoering te zien.

De vele aanwijzingen voor een goudkleurige (champagne) iPhone 5S zijn zo sterk, dat het gek moet lopen wil Apple het toestel dit jaar niet op de markt brengen.

Grafiet

In een van de video’s wordt het gouden toestel vergeleken met de iPhone 5. Een andere video toont de behuizing van een grafietkleurige iPhone 5S. De grijze telefoon is iets lichter van kleur dan de zwarte iPhone 5 die nu op de markt is.

De maker van de video-preview heeft geprobeerd de behuizing van zijn eigen iPhone 5 vervangen door die van de goudkleurige iPhone. Deze poging strandde al snel toen bleek dat Apple de manier waarop de onderdelen geplaatst zijn in het nieuwe vlaggenschip grondig heeft veranderd.

Grotere batterij

Volgens de videomaker is er nu meer ruimte voor een grotere batterij in de iPhone 5S.

Verwacht wordt dat Apple op 10 september zijn nieuwe iPhones zal onthullen. Dat zijn de iPhone 5S en de goedkopere iPhone 5C. Van beide toestellen zijn de laatste weken al veel details, foto’s en video’s online verschenen. Of de hardnekkige geruchten kloppen, zal tijdens de persconferentie duidelijk worden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.