tech

Apple komt met nieuwe iPhones in verschillende kleuren

Door Shari Deira - 10 september 2013

Apple-baas Tim Cook heeft dinsdag tijdens een drukbezochte presentatie de opvolgers van de iPhone 5 gepresenteerd. Apple komt dit jaar met de iPhone 5C, een goedkopere versie van de normale iPhone in verschillende kleuren, en de iPhone 5S, verkrijgbaar in het zwart, goud en zilver.

De presentatie van Apple-baas Cook en marketingdirecteur Phil Schiller werd zoals gewoonlijk goed bezocht. Apple zal de komende maand zevenhonderd miljoen nieuwe iOS-apparaten versturen.

Goedkoop

De iPhone 5C is gemaakt van plastic en is onder meer te krijgen in het rood, geel, blauw, wit en groen. Wat het toestel los zal kosten, is niet duidelijk. In de Verenigde Staten is de prijs voor de iPhone 5C (16 GB geheugen) in combinatie met een tweejarig abonnement 99 dollar.

De behuizing van de ‘goedkope’ iPhone is uit één stuk plastic gemaakt. Het is een geheel nieuw ontwerp. De batterij is iets groter dan die van de iPhone 5. De camera is hetzelfde.

Foto’s

De iPhone 5S  is inderdaad, zoals al veel werd gespeculeerd, in het zwart, goud en zilver te krijgen. Diverse nieuwe onderdelen zorgen ervoor dat de iPhone 5S sneller is dan zijn voorganger. Dankzij de betere lens worden foto’s scherper. Zo maakt de camera  altijd meer foto’s en kiest hij automatisch de scherpte.

De presentatie heeft plaats in een zaal van het Apple-hoofdkwartier in Cupertino, Californië. De afgelopen maanden werd al flink gespeculeerd over de opvolger van de jongste iPhone 5.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.