tech

‘Apple lanceert nieuwe generatie iPads op 15 oktober’

17 september 2013

Apple zal zijn nieuwe iPads op 15 oktober presenteren. Naar verwachting brengt Apple dit jaar de iPad 5 en iPad mini 2 op de markt.

Dat schrijft de Franse website MacGeneration op basis van anonieme bronnen.

Retina-beeldscherm

Er gaan al lange tijd geruchten rond over de iPad 5 en iPad mini 2. Zo zou de eerstgenoemde qua design veel op de iPad mini gaan lijken, en krijgt de iPad mini 2 eindelijk de beschikking over een hoge resolutie Retina-beeldscherm. De huidige generatie iPads werd eveneens in oktober (2012) aangekondigd, dus een persconferentie op 15 oktober zou niet ondenkbaar zijn.

Naast de nieuwe iPads zal Apple volgens de Franse site ook nieuwe Mac-systemen aankondigen en het nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks lanceren. Het besturingssysteem zal vermoedelijk eind oktober in de App Store verschijnen. Apple grijpt het evenement volgens de bronnen ook aan om de volgende generatie Apple TV te presenteren.

Lancering Apple-producten

Apple houdt doorgaans vast aan een strak releaseschema voor zijn producten. Zo kondigde het bedrijf eerder deze maand de iPhone 5S en iPhone 5C aan, exact een jaar na de introductie van de iPhone 5.

De lancering van de iPad 5 en iPad mini 2 zou, met een presentatie op 15 oktober, eveneens een jaar na de introductie van de huidige generatie plaatsvinden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.