tech

BlackBerry Messenger in wacht gezet door Apple

10 september 2013

De langverwachte BlackBerry Messenger-app voor de iPhone staat al twee weken in de wacht bij Apple. De chat-applicatie moet nog altijd worden goedgekeurd door Apple.

BlackBerry liet onlangs weten dat het zijn populaire Messenger-app, waarmee gebruikers elkaar Ping-berichten kunnen sturen, onderweg was naar zowel Android-toestellen als de iPhone.

Concurrentie

Vorige week kondigde BlackBerry aan dat de applicatie aanstaande was, maar het lijkt er sterk op dat Apple de software geen hoge prioriteit geeft. Normaal duurt het namelijk zo’n vier dagen tot een app is goedgekeurd voor een plekje in de App Store.

Door de app naast BlackBerry-smartphones ook naar andere platformen te brengen, zal BlackBerry de directe concurrentie aangaan met diensten als WhatsApp en Google Hangouts. Dat er veel vraag naar BBM is bleek wel toen er onlangs een nep-versie van de app in de Play Store verscheen. Ruim 100.000 Android-gebruikers installeerde de app direct.

Overstappen

Bang dat ze door deze stap nog meer gebruikers zullen zien overstappen naar concurrerende smartphones, is BlackBerry niet. Zo liet Kristian Tear van BlackBerry onlangs weten: ‘Mochten we dat als een risico zien, dan hadden we de app echt niet op deze manier beschikbaar gesteld.’

BlackBerry zou zoveel vertrouwen hebben in hun nieuwe BlackBerry 10-toestellen, dat ze er van uitgaan dat gebruikers bewust voor de Z10 (review) of Q10 (review) zullen kiezen. Verwacht wordt dat de gratis BBM-app binnenkort te downloaden zal zijn uit de App Store (iPhone) en Play Store (Android).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.