tech

BlackBerry overgenomen voor 4,7 miljard dollar

Door Anna Vossers - 23 september 2013

Smartphonefabrikant BlackBerry wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, de investeerder Fairfax Financial Holdings. Met een bedrag van 9 dollar per aandeel waardeert Fairfax de Canadese mobieltjesfabrikant op 4,7 miljard dollar (3,5 miljard euro).

Dat maakt BlackBerry maandag bekend.

Zwaar weer

Fairfax heeft nu ongeveer tien procent van de aandelen BlackBerry in handen. De handel in het aandeel is met de bekendmaking van het bod stilgelegd.

Blackberry doet het de laatste jaren slecht. Vrijdag liet het bedrijf vervroegd weten het afgelopen kwartaal met een tegenvallende verkoop van slechts 3,7 miljoen telefoons een verlies van bijna 1 miljard dollar te hebben geleden. Het bedrijf schrapt daarom 4.500 banen, ongeveer 40 procent van de werknemers verliest zijn werk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.