tech

‘Samsung voorziet Galaxy Note 3 van flexibel scherm’

24 september 2013

Samsung zal in oktober een nieuwe versie van de Galaxy Note 3 introduceren. Het toestel zou over een flexibel beeldscherm gaan beschikken en slechts beperkt verkrijgbaar zijn.

Dat schrijft het Koreaanse Donga op basis van verschillende bronnen. Door de nieuwe Galaxy Note 3 van een buigbaar beeldscherm te voorzien, kan Samsung het toestel in theorie op verschillende punten verbeteren.

Zo zou de nieuwe schermtechnologie gebruikt worden om het toestel dunner en lichter te maken dan de huidige Galaxy Note 3. Volgens de bronnen van Donga zal het voor de gebruiker echter niet mogelijk zijn zelf de telefoon te buigen.

Experimenteren

Samsung liet eerder al weten met flexibele schermen te experimenteren, maar niet eerder kwam er ook daadwerkelijk een smartphone met een dergelijk display op de markt. Het buigbare oled-scherm wordt gemaakt van plastic in plaats van glas, wat als voordeel heeft dat het minder snel zal barsten.

Volgens Donga zal Samsung de nieuwe Galaxy Note 3 in oktober al lanceren. Het zou hier echter wel om een zeer beperkte oplage gaan, en onduidelijk is of de smartphone ook buiten thuisland Zuid-Korea verkrijgbaar zal zijn. Samsung zelf heeft nog niet op de geruchten gereageerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.