tech

Syriërs hacken website van Amerikaanse leger

Door Anna Vossers - 02 september 2013

De recruteringswebsite van het Amerikaanse leger is maandagochtend vroeg vermoedelijk gehackt door Syriërs. Op de pagina verscheen een bericht aan Amerikaanse soldaten dat zij vooral niet Syrië moesten aanvallen.

Dat meldt de website International Business Times.

Broeders

Op de homepage van Marines.com is een bericht ‘van jullie broeders in het Syrische leger’ te lezen. Daarin roepen onbekenden de Amerikanen op om vooral niet Syrië binnen te vallen. ‘Wij hebben Al-Qa’ida de afgelopen drie jaar bevochten.

We begrijpen jullie patriottisme en liefde voor jullie vaderland, begrijp daarom alsjeblieft onze liefde voor het onze. Obama is een verrader die jullie leven wil riskeren om Al-Qa’idastrijders te redden.’

Ook staan er foto’s op de website met berichten van soldaten die zeggen niet ‘voor Al-Qa’ida in Syrië te gaan vechten’.

Pro-Assad

De afzender van het bericht zou het Syrische Elektronische Leger (SEA) zijn, een groepering die vorige week onder meer de website van de krant The New York Times aanviel.

Ook het Twitteraccount van persbureau AP zou eerder door het SEA zijn gehackt. De hackers verstuurden toen via dat account een tweet waarin stond dat president Barack Obama gewond was geraakt bij een explosie.

Het SEA staat achter het regime van president Bashar al-Assad. In een interview over de e-mail met de BBC zeiden hackers van het SEA dat er nog veel verrassingen zouden volgen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.