tech

Apple introduceert nieuwe iPads op 22 oktober

16 oktober 2013

Apple zal de nieuwe generatie iPad op 22 oktober presenteren. Dat blijkt uit een uitnodiging die Apple deze week naar verschillende media heeft gestuurd. Verwacht wordt dat het evenement in het teken zal staan van de iPad mini 2 en de iPad 5.

‘We still have a lot to cover’, is de enige tekst die op de uitnodiging van Apple te lezen valt. Hoewel er dus niet specifiek over iPads gesproken wordt, lijkt de sterke stroom geruchten van de afgelopen maanden maar weinig ruimte voor twijfel: Apple komt de 22ste met nieuwe iPads op de proppen.

Vijfde generatie iPad

Verwacht wordt dat de vijfde generatie iPad qua uiterlijk veel op de iPad mini zal lijken. De tablet zou aanzienlijk dunner worden dan zijn voorgangers, en ook neemt deze de dunnere schermrand van de iPad mini over. De iPad mini 2 wordt naar alle waarschijnlijkheid voorzien van een Retina-scherm en beide tablets krijgen de nieuwe Touch ID vingerafdrukscanner opgeplakt.

Naast de nieuwe iPads worden er op 22 oktober vermoedelijk ook nieuwe versies van Apple TV en de MacBook Pro aangekondigd. Daarnaast zal er tijd worden vrijgemaakt om het nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks te demonstreren.

Lancering nieuwe iPads

Wanneer de nieuwe producten op de markt komen is vooralsnog onduidelijk. Vermoedelijk zal de iPad 5 kort na de persconferentie al verkrijgbaar zijn. Als de vele geruchten over productieproblemen blijken te kloppen, zal de iPad mini 2 wat langer op zich laten wachten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.