tech

Google onthult vernieuwde versie van Google Glass

31 oktober 2013

Google heeft deze week foto’s vrijgegeven van een ‘vernieuwde versie’ van Google Glass. Op de afbeeldingen, die op Google+ werden gepubliceerd, is een aangepaste Glass-bril te zien die volgens de zoekgigant over enkele belangrijke nieuwe functies een verbeteringen beschikt.

Op het eerste gezicht lijkt Google weinig aan zijn slimme bril te hebben veranderd. Zo is er wederom een metalen beugel zichtbaar die over het voorhoofd loopt, en hangt er voor het rechteroog een klein display waar informatie op kan worden weergegeven. Het touchpad, waarmee de software kan worden bediend, is ook hier weer in het montuur verwerkt.

Volgens Google is de hoofdbeugel een stuk steviger dan die van de huidige generatie, en bovendien voorbereid op een nieuwe serie (modieuze) brilglazen die er voor Glass in aantocht is. Verder wordt er een mono oortelefoon meegeleverd die voor een betere audioweergave zal zorgen. Het oortje wordt met een micro-usb-kabel aangesloten op de bril.

Geen Google Glass 2

Google benadrukt dat het hier niet om de Google Glass 2 gaat, maar enkel om een grondig verbeterde versie van de eerste generatie.

De Glass-bril is overigens nog altijd niet vrij verkrijgbaar, dus het lijkt er sterk op dat de fabrikant nog druk zoekende is naar het uiteindelijke ontwerp en de definitieve toepassingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.