tech

Samsung lanceert eerste smartphone met gebogen scherm

09 oktober 2013

Samsung heeft woensdag de Galaxy Round aangekondigd. Het toestel beschikt over een 5,7 inch full hd-beeldscherm, dat samen met de rest van de telefoon licht gebogen is. De Galaxy Round verschijnt nog deze week in Zuid-Korea.

Het is al enige tijd bekend dat Samsung aan een smartphone met een gebogen beeldscherm werkt, maar niet eerder kregen we het toestel ook daadwerkelijk te zien. Met de introductie van de Galaxy Round troeft Samsung concurrent LG af, waarvan bekend is dat het eveneens aan de nieuwe schermtechnologie werkt.

Batterij

De Galaxy Round is gebogen over de korte kant, wat er volgens de fabrikant voor moet zorgen dat de telefoon beter in de hand ligt. Daarnaast introduceert het toestel ook Round Interaction.

Deze functie stelt de gebruiker in staat om gegevens op het beeldscherm te zien door de telefoon – wanneer deze op zijn rug ligt – naar één kant te rollen. Hierdoor worden onder meer de datum en batterijstatus zichtbaar. Wat verder de voordelen zijn van het gebogen scherm, werd tijdens de introductie nog niet duidelijk.

Galaxy Note 3

Qua uiterlijk houdt Samsung vast aan de ingeslagen weg met de Galaxy Note 3. Zo is ook de achterkant van de Round bedekt met bewerkt kunststof, wat de illusie van leer moet creëren. Verder draait de Galaxy Round, net als de Note 3, op een quadcore-processor (2,3 GHz) en is er 3 GB aan RAM beschikbaar.

De Galaxy Round wordt geleverd met Android 4.3, waar Samsung uiteraard zijn eigen TouchWiz-interface overheen heeft gelegd. De camera heeft een sensor van 13 megapixel en de batterij een capaciteit van 2800 mAh.

Samsung start donderdag met de verkoop van de Round in thuisland Zuid-Korea, voor omgerekend 750 euro. Wanneer de gebogen smartphone richting Europa komt, is vooralsnog onduidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.