tech

Apple lanceert iPad mini met Retina-display in Nederland

12 november 2013

Apple heeft dinsdag de iPad mini met Retina-display gelanceerd in Nederland. De nieuwe tablet is per direct te bestellen via Apple’s digitale winkel, waarbij een levertijd van 5 tot 10 werkdagen wordt aangehouden. De iPad mini 2 kost 389 euro.

Wie naar de Apple Store gaat om direct een iPad mini met Retina-display te kopen, zal bedrogen uitkomen. Apple heeft de nieuwe tablet dinsdag namelijk nog niet fysiek in de winkelschappen liggen. Wanneer dit wel het geval zal zijn, is vooralsnog onduidelijk.

iPad Air

Apple introduceerde de iPad mini met Retina-display vorige maand, gelijktijdig met de iPad Air. De laatstgenoemde werd op 1 november al gelanceerd in Nederland, maar over de komst van de iPad mini 2 bleef het lange tijd onduidelijk. Vanaf vandaag is de tablet dus voor te bestellen.

De nieuwe iPad mini heeft, in tegenstelling tot zijn voorganger, een hoge resolutie Retina-beeldscherm (2.048 x 1.536 pixels). Daarnaast draait het apparaat op de snellere A7-processor en heeft Apple ook de M7-coprocessor ingebouwd. Het lijkt er op dat andere landen iets eerder met de nieuwe iPad mini aan de slag kunnen. Zo wordt in de VS bijvoorbeeld een levertijd van 1 tot 3 werkdagen aangehouden.

Hands-on met iPad mini 2

De iPad mini met Retina-display is in Nederland verkrijgbaar vanaf 389 euro. Hiermee haal je het wifi-model met 16GB geheugen in huis. Voor de duurste uitvoering (wifi + 4G en 128GB opslag) moet 779 euro worden neergeteld.

Tijdens een pers-event in Londen kregen wij onlangs al de kans even met de nieuwe iPads te spelen. Lees alles over de iPad mini met Retina-display in de hands-on ervaring van Computer Totaal.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.