tech

Zuckerberg: WhatsApp zal data uit berichten niet gebruiken

24 februari 2014

Facebook gaat de inhoud van berichten van WhatsApp niet gebruiken voor advertenties of andere diensten. Dat zegt Facebook-baas Mark Zuckerberg op een vraag van Elsevier.

‘Absoluut niet. Het Whatsapp-team blijft volledig autonoom in zijn beslissingen. De visie is om de dienst precies hetzelfde te laten. Op dit moment slaat WhatsApp de berichten niet eens op op zijn servers,’ zegt hij op het Mobile World Congress in Barcelona.

‘WhatsApp is op deze manier groot geworden. We zouden wel gek zijn als we daarbij in de weg gaan staan. We hebben geen enkele intentie om dat te doen.’

Eerder deze week werd bekend dat veel WhatsApp-gebruikers kiezen voor de overstap naar een andere berichtendienst. Want nu WhatsApp en Facebook worden samengevoegd, was het voor velen nog maar de vraag wat er precies zou gaan gebeuren met de gebruikersdata.

Gratis internet

Op hetzelfde congres zei Zuckerberg dat wat hem betreft de hele wereldbevolking moet worden verbonden met internet, veel sneller dan nu al gebeurt.

‘We willen dat iedereen online kan. Niet omdat online zijn een doel op zich is, maar omdat het een middel is voor toegang tot financiële diensten, informatie over gezondheid, onderwijsmateriaal. Internet creëert banen, zorgt voor ontwikkeling en veiligheid.’

Basistoegang

De oprichter van Facebook roept telecomaanbieders op om samen te werken met zijn stichting Internet.org om in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk mensen gratis basistoegang moeten geven tot internet.

‘In veruit de meeste landen is al mobiel internet beschikbaar, alleen kunnen inwoners het soms niet betalen en daardoor weten mensen nog niet wat het te bieden heeft.’

Elsevier-redacteur Wouter van Noort is de komende dagen op het Mobile World Congress. Volg hem op Twitter.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.