tech

28-jarige CEO bitcoinbeurs dood gevonden in Singapore

Door Servaas van der Laan - 05 maart 2014

De achtentwintigjarige Autumn Radtke, directeur van bitcoinbeurs First Meta, is dood gevonden in haar huis in Singapore. Geruchten over zelfmoord zijn nog niet bevestigd.

De dood van de jonge internetondernemer is door haar bedrijf wereldkundig gemaakt.

Geschokt

‘Het First Meta-team is geschokt en verdrietig door het tragische verlies van onze vriend en CEO Autumn Radtke,’ meldt het bedrijf in een verklaring.

Volgens website Tech in Asia heeft Radtke zelfmoord gepleegd, maar die berichten worden niet bevestigd door de politie. Het lichaam van de vrouw moet nog door forensisch experts worden onderzocht.

Mt. Gox

Radtke werkte eerder in Silicon Valley voor bedrijven als Apple, maar vertrok in 2008 om voor zichzelf te beginnen. Op First Meta kunnen gebruikers onder meer hun bitcoins omruilen voor andere valuta.

De bekende bitcoinbeurs Mt. Gox verdween vorige maand van de radar. Het bedrijf heeft om uitstel van betaling gevraagd wegens een schuld van 46 miljoen euro.

Op de website is voor in totaal 364 miljoen euro aan bitcoins ontvreemd. Vermoedelijk hebben hackers geprofiteerd van een fout in de ‘wallet’ van Mt. Gox. Of First Meta ook slachtoffer is geworden van diefstal is niet bekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.