tech

‘Acht procent van Nederlanders zit op dating-app Tinder’

Door Wouter van Noort - 25 maart 2014

De populariteit van Tinder blijft groeien. Eerder deze maand kondigde het bedrijf achter de dating-app al aan dat hij wereldwijd voor 1 miljard matches had gezorgd. Ook in Nederland groeit de app, waarbij gebruikers elkaars foto’s beoordelen, heel hard.

‘Bijna acht procent van de bevolking van Nederland heeft Tinder geïnstalleerd,’ zegt Tinder-oprichter Justin Mateen (28) tegen Elsevier.

Dat zou betekenen dat de app ruim 1,3 miljoen Nederlandse gebruikers heeft. ‘Nederland is relatief een van de meest actieve landen op Tinder ter wereld. Alleen in een paar andere kleine landen liggen de percentages nog hoger,’ zegt Mateen. Hij wil niet vertellen welke landen dat zijn.

Facebook, Twitter en Instagram

De cijfers zijn niet te controleren, maar als ze kloppen, kan Tinder zich meten met de snelle groei in de beginjaren van sociale mediagiganten als Facebook, Twitter en Instagram. Tinder bestaat pas anderhalf jaar.

Mateen kondigt tegen Elsevier verder aan dat Tinder nieuwe functies krijgt: ‘We willen een breder sociaal platform worden. Ook voor andere ontmoetingen dan dates, bijvoorbeeld voor nieuwe vrienden. Binnen twee maanden gaan we nieuwe functies toevoegen waardoor gebruikers ook makkelijker met vrienden kunnen chatten op Tinder.’

Volg Wouter van Noort op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.