tech

Organisatie nucleaire top houdt Android-app in de gaten

Door Servaas van der Laan - 20 maart 2014

Medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken zullen de Android-app gedurende de Nuclear Security Summit (NSS) ‘nauwlettend’ in de gaten houden. Er worden geen verdere maatregelen genomen om het ‘lek’ te dichten.

Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag aan elsevier.nl.

Beveiligingsniveau

Het lek in de beveiliging werd ontdekt door beveiligingsbedrijf Securify. Volgens het bedrijf maakt de Android-versie van de app, ontwikkeld door bedrijf Imgzine, gebruik van een onbeveiligde en niet versleutelde verbinding.

Een woordvoerder van de NSS bevestigt dat er inderdaad is gekozen voor een iets lager beveiligingsniveau omdat de organisatie wilde dat de app voor alle 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten beschikbaar zou zijn.

Geen geheime info

Omdat er geen geheime informatie in de app staat, koos de organisatie voor dit niveau en wordt dit niveau ook gehandhaafd. ‘We houden aan de achterkant nauwlettend in de gaten of er niks met de app gebeurt,’ zegt een woordvoerder.

Er is dan ook geen reden om de applicatie te verwijderen van de smartphone. Overigens is het binnendringen via de app niet zomaar gepiept. ‘Daar moet echt wel een hele hoop voor gebeuren, dat gaat echt niet zomaar.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.